Fjällnäs
Foto: Johan Bjelke

Fjällnäs

Fjällnäs ligger 820 meter över havet och luften är nästintill kliniskt ren. Det vittnar all skägglav om på de små fjällbjörkarna. Byn är vackert belägen längs sjön Malmagen och här finns goda möjligheter till vandring, cykling och fiske i världsklass. Du har kommit till den svenska fjällturismens vagga. Redan 1882 kom de första turisterna hit och alltsedan dess har de kommit tillbaka. När Fjällnäs första besökare anlände lockade det rena, orörda och vackra – samma sak gäller än i dag. Här bor du i dalgången eller på fjällsluttningen med de norska gränsfjällen i fonden. Närheten till Norge lockar många besökare till ett besök till världsarvsstaden Röros med ett rikt kulturliv och mat- och shoppingmöjligheter.

Boka stuga/lägenhet Boka hotell

Aktiviteter Sök Camping


Sveriges äldsta högfjällshotell

Fjällnäs Est 1882 ligger vackert beläget vid Malmagens udde. Närheten till högfjället gör sig påmind redan från gårdsplanen utanför hotellet. Väl inne i hotellets huvudbyggnad Näset, samsas exklusivitet och väl uttänkta arkitektoniska ytor med det gamla anrika som gör sin röst hörd. I matsalen som ligger på udden ut mot sjön Malmagen lever känslan kvar från begynnelsen av högfjällshotellet med öppna ytor men ändå intimt. Här är hotellets sociala träffpunkt där man äter frukost och intar kvällens trerätters middag. Hotellet erbjuder utöver boende spamöjligheter i Mii Gullo Spa. Koppla av efter en dag på fjället i karlbadet, ta ett isande dopp i sjön och avsluta med en värmande bastu eller en spabehandling.

Vandra i Fjällnäs

Fjällnäs är en utmärkt utgångspunkt för högalpin vandring. Med närheten till Norge kan du här vandra mellan två länder på en och samma dag. Från sjön Bolagen kan du fortsätta vandringen in i Norge för en bestigning av Storvigeln 1586 möh. En ganska tuff tur som ger belöning i vyer över norska och svenska fjällen. En annan fin tur som utgår från byn är Guldtur 28 – Malmagsvålen.