Äventyr på sadeln eller till fots

Ett nytt äventyr väntar, varje dag

Drömmer du om de storslagna upplevelserna? Här kan du somna gott efter dagens strapatser och vakna upp till nya äventyr – varje dag. I Funäsfjällen finns mil efter mil av leder för både cykel, vandring, ridning och paddling.  Genom högfjäll, ner i dalar och längs sjöar och vattendrag. Och än fler upplevelser väntar bakom varje krön.

Lär dig flyga

Att cykla mountainbike första gången är så kul att det pirrar i magen – både för att det är lite läskigt, men mest för att det är så roligt! När du är van och behärskar grundtekniken kan du börja lära dig att hoppa! Då pirrar det ännu mer och det känns som du flyger. Testa själv eller boka in dig på en guidad tur eller MTB – och yogaläger så kan erfarna instruktörer hjälpa dig.

 En magisk solupplevelse

Kanske har du vandrat dagen innan och slagit upp ditt tält. Kanske stiger du upp i ottan för att ge dig av. Men ett måste är att se solen stiga över fjälltopparna och känna strålarna fångas av ansiktet. Se hur hela fjället väcks till liv. Väljer du att tälta  – då får du även se hur hela fjället somnar till en magisk solnedgång.

Löpning i solnedgången

Bestig ett berg

Eller 60. Här i Funäsfjällen och Härjedalen har vi 60 toppar över 1000 meter. Kanske påbörjar du ditt livs äventyr? Mikaela Sundbaum är en av dem som bestigit alla 60 toppar. På hennes blogg hittar ni hennes tankar om äventyret som tog mer än ett år att genomföra.

Men, du behöver inte ha så höga ambitioner – du kan till och med ta liften upp, en kort promenad, och bara njuta av utsikten från en. Det kan räcka gott och väl. Du kan också välja en mer teknisk klättring till en topp – exempelvis via ferratan på Funäsdalsberget.

Fånga ditt livs fisk

Här leker fiskelivet. Funäsfjällens 200 fjällsjöar och mer än 300 kilometer strömmande vatten är fiskefyllt. Både på naturlig väg – men även med lite hjälp på traven. Tännäs fiskecentrum verkar för bevarandet av den legendariska Tännäsharren och det finns även fler fiskeprojekt regionen.  Både för att våra fjällvatten ska må extra bra och för att vi ska kunna njuta av både catch and release – och en god middag.

Följ strömmen

Hyr kajak, SUP eller kanot. Det blir allt mer populärt att utforska fjällvärlden från vattnet och möjligheterna är många. En av de senaste nyheterna är SUP – eller stand upp paddling som det heter. Utmanande för balansen och ett långsammare sätt att ta sig fram än exempelvis kanot eller kajak – men otroligt roligt!

En lärorik vandring

Ta tillfället i akt att lära dig något nytt om under din vandring. Här finns KulTurer för stora och små kring vårt kulturlandskap. Du kan också ta en extra lugn vandring i tjuren Ferdinands tecken och stanna och beundra vår flora. Packa ner en bok om fjällflora och välj en guldtur.

På den sjunde dagen vilade man

Ingen rök utan eld – inget äventyr utan vila. Trötta vandringsfötter kan njuta av en behandling på Mi Gullo Spa i Fjällnäs eller på Eriksgårdens Fjällhotells spaavdelning. Det är underbart att få bli omhändertagen – en hel dag eller bara en kort behandling hos någon av Funäsfjällens naprapater, massörer eller pooler.

 

Äventyret väntar på dig. Välkommen till Funäsfjällen i härliga Härjedalen!

 

I samarbete med Härjedalens Kommun