Mickelinas värld

En dröm. Vår vardag.

Att blanda nöje med nytta, fjälliv med arbetsliv är en dröm för många. Låt den bli verklig; nu söker man nämligen timvikarier till Funäsfjällen och Hede!

Jobba till fjälls

Att efter en arbetsdag ge sig ut i spåren eller på lederna. Se solen gå ner över Skars eller Skarvarna. Det är oslagbart. En dröm. Det är också vår vardag här i fjällen. För här blandar vi nytta med nöje, jobb med fritid. Vi lämnar barn på förskolan. Snabblagar köttbullar och mackisar innan träning. Men morgonkaffet intas nästan alltid med vacker utsikt. På vägen till jobbet passerar vi en fjälltopp, skidbacke eller sjö. Lite så att man ibland får nypa sig i armen.

Och just nu söker Härjedalens kommun fler som vill göra just detta: blanda nytta med nöje och jobba i fjällen. Främst är det timvikarier till äldreomsorgen och inom kost, service och städ som söks. Både nu i sommar men också långsiktigt.

Din nya vardag?

Ett körkort kan vara bra (det är ofta lite avstånd här i fjällen)  – men faktiskt inte ett krav. Men du behöver ha lite driv och god förmåga i det svenska språket. Har du läst så här långt och känner dig pepp, då är det dig de söker! Fast, kolla gärna in annonsen (här). I den hittar du också alla kontaktuppgifter och annan viktig info.

Sök idag

Ett kvällsdopp längs eller kvällsmacka på en fjälltopp. En sommarkväll i Tännäskröket. Foto: Aktivt Familjeliv

Att bo och leva i fjällen

Att söka och få jobbet är ett steg ett. Sen är ju såklart boende viktigt. Det finns några hyresrätter i Funäsfjällen och Hede, dessa hittar du hos Härjegårdar.

Du kan också se eller söka boende i gruppen: Boende i Funäsfjällen.

Kanske har du en husbil eller lever vanlife? Det finns en del ställplatser i området. Hör med campingarna om vad som gäller där. Eller vakna upp till en ny vy varje dag!

Vill du slå på stort och köpa stuga eller lägenhet? Tveka inte att kontakta någon av alla kunniga mäklare i området!

 

Läs mer om tjänsterna