Foto: Emrik Jansson

Äta

Restauranger, våffelstugor och fik i Funäsfjällen

När hungern slår till, då är inte räddningen långt borta. I varje dalgång finns det restaurangpärlor och fantastiska fikaställen som gör att varje kurrande mage spinner efter ett besök. Något finns för varje smak. Oavsett om det är en smörig och nygräddad bulle med ett pärlsockerberg och tillhörande smakis, en klassisk burgare med extra allt eller fyrarättersmeny med vinpaket.

Restauranger i fjällen

Förväntan när du kliver in innanför dörren på en restaurang är stor. Och här levererar våra fjällrestauranger. Du kan välja bland allt från White Guide restauranger, till bistros och familjerestauranger. Hitta det snabba och enkla, eller det mer komplexa och spännande. Vad du känner för. Kanske är det ostron, eller en varsamt tillagad röding eller ren. Eller en rejäl biff som i sin ko-form betade precis runt knuten. Eller bara en go burgare utan knussel. Det är liksom det som är grejen här, din upplevelse. Och du, oavsett om du vill komma i skjorta, glesbygdskavaj eller favorittishan så är du välkommen.

– Välkommen, slå dig ner. Vill du börja med något att dricka?

Caféer i fjällen

Kika in på något gott. Stanna för atmosfären. Troligtvis hittar du inte en vanillamochafrappucappucino, men alltid en god kopp kaffe. Och ett godare samtal. På de allra flesta ställen är det 100% hembakt, hemliga bullrecept med historia, kakor och bröd bakade med kärlek. Och som sagt, gott kaffe.

Våffelstugor i fjällen

I Funäsfjällen finns det många fantastiska våffelstugor. I varje stuga vågar vi lova att du får en krispig upplevelse, söt eller salt som förhöjer vilken vandrings- eller cykelupplevelse som helst. Eller bara förhöjer fjällupplevelsen. För våfflor i fjällen är nästan lika obligatoriskt som pasta i Italien eller paella i Spanien. Man måste ju inte, men varför inte? Där har vi inget bra svar. För den som inte gillar sylt och grädde finns ju rödingröra, eller renröra, skagenröra och mycket mer. Och ibland serveras den något oortodoxa raggmunksvåfflan. För, våfflor är livet.

Ett nytt äventyr väntar, varje dag

Drömmer du om de storslagna upplevelserna? Här kan du somna gott efter dagens strapatser och vakna upp till nya äventyr – varje dag. I Funäsfjällen finns mil efter mil av leder för både cykel, vandring, ridning och paddling.  Genom högfjäll, ner i dalar och längs sjöar och vattendrag. Och än fler upplevelser väntar bakom varje krön.

Läs mer

Äventyr på sadeln eller till fots

Ren gånger 4

En viktig del av upplevelsen i fjällen är naturligtvis maten. Restaurangerna håller hög klass och serverar härproducerad mat. Funäsfjällen har många producenter, förädlare och tillagare.

Läs mer

Sommar på Kappruet

NU HAR FUNÄSFJÄLLEN FÅTT EN NY SOMMARATTRAKTION, DESSUTOM EN SPÄNNANDE JORDNÄRA OCH VÄLDIGT MATNYTTIG SÅDAN. KAPPRUETS SKIDANLÄGGNING HAR SKAPAT EN BONDGÅRDSINSPIRERAD FJÄLLANLÄGGNING. HÄR FINNS NU BÅDE VÄXTHUS, HÖNSGÅRD OCH GETTER. MAN ODLAR SALLAD, POTATIS, RÖDBETOR, GRÖNKÅL, VINTERSQUASH, ÖRTER OCH ÄR SJÄLVFÖRSÖRJANDE PÅ ÄGG OCH GRÖNSAKER TILL DET LILLA NYÖPPNADE TRÄDGÅRDSKAFÉET.

Läs mer