4. Stor-Mittåkläppen 1212 möh

STARTPLATS

Djupdalsvallens säter (fäbod). Ta vägen mot Mittåkläppen som är en privat betalväg från Bruksvallarna (mitt i övre byn). Parkera vid Djupdalsvallen.

TURBESKRIVNING

Toppbestigningen av Mittåkläppen, 1212 m.ö.h. är en fin vandring och utsikten från toppen underbar. Vandringen är skyltad från Djupdalsvallen. Det finns två stigar som tar dig till toppen, en lätt och en svår. Ta inte den svåra om du har lätt för att få svindel, annars är den kul att gå. Utsikten från toppen av Mittåkläppen är fantastisk. När vädret är klart syns toppar i Norge som ligger nästan 20 mil bort, Sylarna, Predikstolen, Helags, Hovärken nere vid Lofsdalen, Anåfjället, Vigelfjällen i Norge mm, listan kan göras lång. Har du fjällkartan med på denna tur, kan du försöka identifiera topparna du ser. Tillbaka ner till Djupdalsvallen ska absolut den lätta vägen väljas! Avsluta turen med en våffla på Djupdalsvallen.

LADDA NER TURBESKRIVNING HÄR

BRA ATT TÄNKA PÅ INFÖR BESTIGNINGEN

  • Ha alltid med en vuxen kompis med fjällkarta
  • Vädret på fjället kan förändras snabbt. Ha alltid med extra kläder om det skulle bli kallt. En mössa kan alltid vara bra även om det är sommar!
  • Det kan vara blött på fjället, ha vandringskängor eller stövlar på fötterna.
  • Det tar på energin att bestiga fjälltoppar. Ha med extra energi i ryggsäcken. Russin, nötter, mackor, varm och kall dryck.