130: Klinkenrundan

En klassisk tur för hela familjen. Lättcyklad med stor fjällkänsla bland fäbodar, hängbroar och med Ljusnans rinnande vatten som färdkamrat. Utsikt över Skarsfjället.

Startpunkt: Dagsparkeringen i Ramundberget (stora parkeringen vid vandrarhemmet)
Höjdskillnad: 35 meter  
Längd: 12 km 
Svårighetsgrad: Blå 
Övrigt: Delvis ny dragning. Leden kombinerad med vandring, följ orange stigpinnar. Cyklister lämnar företräde, visa hänsyn. 
Ladda ner GPX-fil för Klinkenrundan

En tur som är lika inspirerande för nybörjaren som för den vane cyklisten. Leden går inledningsvis längs Ljusnans norra sida i varierande terräng med björkskog och öppna områden med vackra vyer mot bland annat Skarsfjället. Du passerar porlande fjällbäckar och gamla slåtterängar som på försommaren pryds av många vackra blommor. 

Oavsett färdighet och hastighet kommer du att få en riktigt kul MTB runda. I Klinken, där leden vänder finns en mycket vacker gammal säter. Vill du ta rast och njuta av medhavd matsäck finns ett vindskydd och grillplats vid hängbron i Klinken, som du dessutom får cykla över. Har du tur kan du få se strömstaren i det porlande vattenbrynet. En ganska lång sträcka på hemvägen är grusad och här kan du hitta ett härligt flow.