5 Bruksvallarna – Ramundberget

Enkel tur längs landsvägen eller rullskidbanan.

Startplats
Med start från Bruksvallarna så kan du istället för landsvägen välja Rullskidbanan upp till Ramundberget, den startar från Bruksvallarna sett, till höger om landsvägen strax bortom avtagsvägen till Stigmyhrs.

Beskrivning

Rullskidbanan bjuder på jämn beläggning, kuperad och lite kurvig cykling fri från bilar, men var beredd på rullskidåkare och andra cyklister. På köpet får du många fina vyer upp genom dalgången med bl a Skarsfjället med sin karaktäristiska form.

Efter drygt 7 km på banan svänger den belagda vägen 90 grader vänster, du kör ut på vägen och tar åt höger och passerar smått legendariska Ramundbergets Fjällgård. Fortsätt vidare på grusvägen förbi campingen och du passerar ett stugområde med typisk härjedalsk byggstil, träväggar och gräs på taket. Spåret följer nu en gammal körväg från Ramundberget mot Klinken.

Efter ett par kilometer kommer du fram en parkeringsplats där många Guldtursvandrare brukar parkera. Härifrån får vi inte skylta cykelleden för markägarna så vill du fortsätta så får det bli på egen hand. Efter en kortare paus är det dags att vända tillbaka samma väg som du kom.

Väl framme vid Ramundbergets Fjällgård kan du passa på och köpa något att dricka och äta.
När du fortsätter mot Bruksvallarna cyklar du vidare på landsvägen eller så kan du välja att svänga in på rullskidbanan igen.

Skriv ut som pdf tur5