Bäverstigen

4 Bäverstigen i Funäsdalen

Rolig äventyrsstig och hinderbana. Bäverhydda och småkryp, fågel, fisk och mittemellan.

 

STARTPLATS
Parkeringen på Risnäsets Fritidsområde, Tullvägen i Funäsdalen.

BESKRIVNING
Stigen är 1,5 km. Ta sikte på timmerhusen som syns från parkeringen, passera boulebanorna och fortsätt mot den lilla portalen och vidare på bron över Lillåns kanal. Kanalen grävdes för hand 1921 för att dika ut myrområdet som ligger på andra sidan av Tullvägen. OBS! Under snösmältningen i maj och juni är vattennivån så hög att stigen är översvämmad och inte framkomlig.

Efter bron kan du ta till vänster på spången och komma fram till en övergiven bäverhydda. Vänd därefter om och fortsätt på spången utmed Lillån där du ser spåren efter bävrarnas trädfällning. Fortsätter du rakt fram kommer äventyrsstigen med spännande klätter- och kryphinder för de mindre.

Spångningen fortsätter utmed hindren så de vuxna kan ta sig fram också. Efter det sista hindret kan du svänga till vänster och vandra tillbaka till bron. Om du svänger åt höger så leder spången fram till ett torn som den modige kan klättra upp i för att spana efter fåglar eller UFO. Gå tillbaka och följ stigen rakt fram så är du tillbaka vid bron över kanalen.