36 Tännäs Fiskecentrum – Käringsjön

Man följer Mysklans dalgång i lång jämn stigning ibland nära vattnet ibland lite längre ifrån.

Startplats
Tännäs Fiskecentrum

Beskrivning

Sväng ut till höger på vägen och trampa uppför i den lätta motbacken, du passerar över ån Mysklan och svänger in till höger på grusvägen mot Käringsjön. Vägen följer Mysklans dalgång i lång jämn stigning ibland nära vattnet ibland lite längre ifrån.

Vid Risåsvallen lämnar vägen Mysklan och efter 1 km ser du Vattentjärnen på höger sida och lite senare Långtjärnen på vänster sida. Här ser du riktigt gammal tallskog som är mer än 100 år. Efter 11 km trampande kommer du fram till Skomstjärnen som dyker upp på vänster sida och på höger ser du Harrsicklingstjärnen. Våtmarkernas stolthet tranan häckar gärna ute på de vidsträckta myrarna.

Du är på väg mot Rogenområdet som är ett dödisområde genombrutet av ett stort antal sjöar och tjärnar av varierande storlek och med varierande fiskbestånd. Vägen gör en vid högersväng och fortsätter mot nordväst bort mot Käringsjövallen som du når efter 17 km cykling.

Känns det dags att vända så föreslår vi att du svänger höger mot Fjällvattnets stugby som ligger på en udde i sjön Vattnan. Rasta och njut av stillheten vid vattnet sen är det dags att vända åter mot Tännäs, väl åter har du avverkat 36 km.

Känner du för att fortsätta så trampa på i riktning mot Käringsjön. Vägen går norrut och du når Övre Mysklan efter 2 km där det finns en fin rastplats. Vägen byter nu huvudriktning och går västerut fram till Käringsjön där det finns en liten serviceanläggning vid vägs ände. Dags att vända åter mot Tännäs och då har du avverkat 48 km.

Terräng:
Grusvägar.

Skyltning:
Frästa träskyltar CYKELLED.

Skriv ut som pdf tur36