Äventyr på sadeln eller till fots

336: Panoraman

Mysig högfjällscykling på nästan 1000 meters höjd omringad av Funäsfjällens alla toppar. Maskingrävda sträckor varvat med slingrande naturstig på bergknallar och ryggar.

Startpunkt: Toppen Funäsdalsberget
Höjdskillnad: 25 meter
Längd: 4,5 km
Svårighetsgrad: Blå
Övrigt: Ta Gondolbanan upp och ner för berget, du får en härlig upplevelse på köpet. En del av leden sammanstrålar med vandringsled, visa hänsyn.
Ladda ner GPX-fil för Panoraman

Cykla på en fjällplatå och njut av rolig stigcykling och storslagen utsikt. Du kan nästan se hela Funäsfjällen från denna led. Svårighetsgraden är blå, men underlaget är bitvis lite mjukt på berget vilket gör cyklingen något mer ansträngande. En maskingrävd fin sträcka tar dig upp på en hylla nära bergets högsta topp 975 meter över havet. Leden omsluts av härlig fjällvegetation och spångar tar dig över myrmark. Unik fjällcykling till stora delar helt på naturlig mark, mellan stenar, på ryggar/åsar och bergknallar precis som de skapats av inlandsisen.
I början av leden finns ett sameviste, Lopme Laante. Är det öppet rekommenderas ett besök både för gammal som ung, för att ta del av den samiska kulturen

Missa inte: Avstickaren till utsikten. Tänk på att ta den markerade vägen (ej den branta) för att inte skada vegetationen.