450: Tännäsberget

Vandring längs stigar men också rätt genom Tännäs bykärna som ger närkontakt med bygdens terrassodlingar, djur och natur. Fina stopp på turen är utsikten på höjd liksom Bryggeriet med fika och ölprovning.

LÄNGD: 6/3 km
HÖJDSKILLNAD :220 m
SVÅRIGHETSGRAD: Röd
STARTPLATS: Tännäs Fiskecentrum/Rogens Naturum alt. Bryggeriet

By- och bergstur med en del stigning som mestadels går på stig med några blöta partier. Vid starten av turen finns Härjedalens landskapssten Tännäs ögongnejs som är grå med ovalformade rosa inslag av kalifältspat.  

Bryggeriet är ett perfekt stopp på turen och passeras två gånger, här kan du fika på terrassen och prova lokal öl gjord på kärlek, humle och jäst.  

Efter att ha korsat Tännån och passerat bykärnan når du Berggatans vackra terrassodlingar. Turen fortsätter upp och runt berget där tavlor berättar om både djur och natur. Har du tur kan du få se både fjällvråk och tornfalk som ljudlöst seglar över dig. 

Utsikten efter tre kilometer är ett perfekt ställe att vila på med hänförande vyer över fjällen. På tillbakavägen går det brant utför ner till Berggatan med utsikt över fler odlingar under berget. Följ Berggatan ner till stora vägen, förbi Bryggeriet och återvänd till starten vid Fiskecentrum.  

Missa inte:

Besök Tännäs Fiskecentrums naturrum med information om lokala växter, djur och fiskar plus en utställning om det fantastiska naturreservatet Rogen.