28 Tänndalen – Åsvallen 8km

Den här turen är en spännande utmaning för de som vill testa sin kondition!

Startplats
Tänndalens Fjällhotell

Beskrivning

Turen är en spännande utmaning för de som vill testa sin kondition. Under de första 4 kilometrarna får du etappvis jobba dig upp 170 höjdmeter för att sedan få en fartfylld utförskörning. Underlaget utgörs till största del av markberedd större stig och ringlar sig upp genom björkskogen.

Leden börjar med en 1 km lång stigning längs med Nordic Ski-spåret. Den övergår sedan under några hundra meter i en utförskörning på stig och du kommer sedan åter tillbaka till skidspåret. Nu får du börja jobba dig uppför och du passerar efter 2,2 km Åsvallens spårtorg för att vid 4 km ha kommit till banans högsta punkt.

Efter den första hårda stigningen får du en varierad utförsåkning där tekniken sätts på prov. Nere vid Synasjöboden ser du kalfjället och Lillskarven till höger så passa på att njut av utsikten innan de fartfyllda sista kilometrarna tar vid. Utförskörningen ner till Tänndalen Fjällhotell löper mestadels på det lättkörda skidspåret så det är bara att stå på.

 

Terräng: Kuperad fjällterräng med björkskog.

Skyltning: Frästa MTB-skyltar med röda märken.

Information: Parkera vid Tänndalen  Fjällhotell  övre parkering. Leden startar vid boendelängderna och är markerad med träskyltar.

 

Skriv ut som pdf tur28