23 Ljusnedal – Bruksgården

Den här turen är delvis  riktigt teknisk, fartfylld och rolig!

Startplats
Gyllene Bocken, Ljusnedal

Beskrivning

Cykla asfaltvägen mot Bruksvallarna norrut med Ljusnan på vänster hand. Efter 2,5 km passerar du Ormån och avtagsvägen mot ”nya kyrkogården”. 100 meter senare ska du ta av till vänster på en mindre körväg som tar dig snett tillbaka. Snart är det skyltat åt höger och du hittar lätt den lilla slingrande stigen som nu ska ta dig fram till Kvarnströmmens vattenfall, 1,5 km uppströms.

Du kommer fram till Kvarnströmmens rastplats där du kan fika vid ett bord som är byggt av en stor stenhäll. Fortsätt stigen uppströms tills du kommer ut på vägen och svänger höger mot Bruksvallarna.

Efter 100 meter ser du en ny träskylt som pekar in på en stig som går ned till Ljusnan. Den här stigen är riktigt teknisk, fartfylld och rolig! Den slingrar sig nära vattnet och du passerar på enkla broar ett antal diken och bäckar som mynnar ut i Ljusnan. Så småningom kommer du fram till asfaltvägen mellan Funäsdalen och Bruksvallarna. Sväng höger mot Funäsdalen och sväng vänster i korsningen mot Ljusnedal och kör tillbaks till Gyllene Bocken.

Terräng:
Asfaltväg avbruten av slingriga stigar utmed älven.

Skyltning:
Frästa träskyltar med röda märken.

Sevärdheter:
Kvarnströmmens fors.

Mat längs leden:
Värdshuset Gyllene Bocke vid start och mål.

Skriv ut som pdf tur23