332: Röstbergsleden

Det som går upp, går också ned. Kuperad och rolig led med inslag av tekniska partier och delar med härligt flow. Utmanande uppförsbacke som avslutning.

Startpunkt: Funäsdalens Idrottsplats
Höjdskillnad: 109 meter
Längd: 9 km
Svårighetsgrad: Blå
Övrigt: Leden delvis kombinerad med vandring. Cyklister lämnar företräde, visa hänsyn.
Ladda ner GPX-fil för Röstbergsleden

Du börjar med en lätt transitsträcka. Här kan du passa på att nynna lite och njuta av lugnet innan flowet börjar. Vägen smalnar av efterhand och plötsligt befinner du dig på en underbar singeltrack. Du slås över den fantastiska utsikten över Funäsdalssjön och de vackra fjällen. Ett perfekt ställe för en selfie. Sen kommer en ljuvlig utförslöpa med härligt fartfyllt flow. Håll utkik till vänster där du passerar de gamla potatisåkrarna på sydsluttningen ner mot Ljusnedal. Där har det odlats potatis sedan 1800-talet och görs så än idag.
Sen kommer det lite klassisk väg. Men oroa dig inte. När du passerat stugbyarna hamnar du återigen på fin stig, först dubbel sedan singel. Du får både lite teknisk och kuperad cykling igen. Vid Kvarnströmmen, som är ett flackt vattenfall, svänger du tillbaka mot Röstberget igen och strax är det roliga slut… …. Eller så tar du en led till!