21B Rogentriangeln

Fin vandring i Rogens karga landskap med sin speciella natur, stenar och de många sjöarna. 


LÄNGD
15 km
HÖJDSKILLNAD 30 m
SVÅRIGHETSGRAD Röd
TIDSÅTGÅNG 4,5 tim

STARTPLATS
Avgiftsbelagd väg från Käringsjövallen med parkering vid Käringsjön. Koppeltvång råder för hundar inom renbetesfjällen. Sommarlederna har orange märkning på stenar och träd.

BESKRIVNING
En lätt vandring genom sjösystemets labyrint fram till Rogen. Bitvis är turen rätt stenig och där gäller det att hålla koll på var man sätter fötterna, andra partier är lättare men vi rekommenderar ändå bra vandringsskor. Ta sommarleden mot Rogen/Rödviken. Den första biten är stenig i Rogens stenmoras. Sedan är det långa partier lättvandrat och mycket fint mellan sjöarna. Här finns även plats för spontana pauser i blåbärsriset.

Efter 5 km vandring nås sommarleden mellan Rogenstugan och Skedbrofjället, där du tar vänster mot Rogenstugan. Sjön Rogen ligger då på höger hand och skymtar genom tallheden. Efter ytterligare 5 km når du sommarleden mellan Rogenstugan och Käringsjön. Här kan du välja på att gå direkt tillbaka till Käringsjön eller göra en liten avstickare där du istället tar till höger till Rogenstugan och Rogsbodarna. Följ sedan sommarleden tillbaka till Käringsjön.

Turen är lämplig för barnfamiljer. Rogens vattentemperatur är sällan hög, men vid Rogsbodarna finns en perfekt badlagun med sandstrand. Vandringen går i det karga Rogenlandskapet. Speciellt är naturen, stenarna och de många sjöarna. Det innebär också att det periodvis kan vara en del mygg, så ha myggmedel och heltäckande förstärkningskläder med på turen.