16 Funäsdalen – Kåvanturen

 

En tur i varierad terräng i Funäsdalen By.

Startplats
Eriksgårdens Fjällhotell, Funäsdalen by

Beskrivning

Cykla längs skidspåret som även är skyltat röd MTB mot centrum av Funäsdalen. Fortsätt upp på skyddsvallen som byggdes upp en gång för att skydda bebyggelsen från nedramlande stenblock. Från vallen fortsätter du på Berggatan och svänger upp till vänster mot parkeringen för Röstbergsliften. Passera över parkeringen och cykla upp i pisten en bit och sväng in till höger på en skogsväg.

Vägen passerar flera slalomnedfarter. Vägen fortsätter på ishavshyllan och svänger så småningom lätt åt höger och går ned till en grusväg som du passerar och fortsätter på den rödmarkerade MTB-leden som följer Ljusnans strand fram till Vallarvägen. Här kan du välja att svänga höger och trampa tillbaka uppför den långa asfaltbacken.

Känner du för att fortsätta så passera rakt över asfaltvägen och in på den rödskyltade leden som följer Ljusnans södra strand och kommer ut på en grusväg så småningom. Sväng höger vid det röda pumphuset och fortsätt vägen genom stugområdet fram till asfaltvägen där du svänger höger och trampar på mot krönet.

Sväng in till höger vid skylten med röd MTB och trampa uppför en fin men jobbig backe där pulsen blir hög och benen stumma. Efter en blandad cykling på Röstberget så kommer du ut på en rak väg som pekar bort mot slalombacken där du svängde in från Berggatan. Fortsätt rakt över Vallarvägen in på parkeringen och sväng vänster ner på Berggatan och följ leden på skyddsvallen åter till Eriksgårdens Fjällhotell.

Skriv ut som pdf tur16