1: Rullskidbanan

Vill du känna fartvinden i Ljusnans dalgång så är det här rätta leden för dig. En asfalterad sträcka med vackra fjällvyer som binder ihop Bruksvallarna och Ramundberget.

Startpunkt: Skidstadion i Bruksvallarna eller Lillramisparkeringen Ramundberget
Höjdskillnad: 76 meter
Längd: t o r led, 8 km enkel väg
Svårighetsgrad: Grön
Övrigt: Leden är asfalterad och du samsas med rullskidåkare
Ladda ner GPX-fil för Rullskidbanan

Här kan du satsa på full fart i den något kuperade terrängen på helt jämnt underlag. Utmaningen blir att hitta rätt kadens. Här kommer den fulldämpande cykeln inte riktigt till sin rätt, men fungerar liksom gravelcykeln, hardtailen eller den fräsiga damcykeln. Ren vindlande glädje möter dig i utsikten.

Leden går parallellt med landsvägen, om än lite mer kurvig och kuperad i Ljusnans dalgång mellan Bruksvallarna och Ramundberget. Omväxlande björkskog och lite öppna gräsängar med vacker flora, om du vill göra ett stopp och botanisera vid sidan av sadeln. Vacker utsikt mot Ramundberget och Skarsfjället om du cyklar uppför i dalgången och mot Skarvarna och Kariknallarna om du kör nerför.

Vill du cykla mera? Från parkeringen vid Lillramis i Ramundberget utgår MTB-leden runt Klinken. Från skidstadion i Bruksvallarna utgår Vivallslänken till Funäsdalen och leden upp mot Mittåkläppen.