Foto: Emma Dahl

Vandring

I Funäsfjällen har vi gjort det lätt för dig att vandra. Vi har tagit fram de finaste hel- eller halvdagsvandringarna och samlat dem under 30 Guldturer och 10 KulTurer. Du slipper bära tält och tung packning, bo bra på hotell eller i självhushåll, ät gott på restauranger eller laga gott med lokalproducerade råvaror och framför allt, vandra lätt.

 

30 Guldturer

I Funäsfjällen är det alltid nära till mäktiga fjällvandringar med vackra vyer. Våra 30 Guldturer är en genväg till den riktiga fjällupplevelsen. Kortare turer med barnen eller tuffare strapatser för den vane. Storslagna upplevelser och vyer ingår alltid.

10 Kulturer

10 lärorika och lekfulla vandringsturer, några är byrundor eller kulturstigar och andra är äventyrsstigar för barn. Varje KulTur är väl skyltad och finns beskriven på ett blad som kan laddas ner eller köpas på Turistbyrån i Funäsdalen.

 60 toppar

Vi har valt ut 60 toppar, alla över 1000 meters höjd som du når över dagen från väg. På Turistbyrån finns ett antal märken som kvalificerar dig för genom att bestiga ett visst antal toppar. Klicka på bilden nedan för att komma till registreringen.

 30GuldturerFunäsfjällen  KulTurFunasfjallen  60 toppar

Mer om vandring

Kontrasternas landskap – Några annorlunda vandringar

NATUREN I FUNÄSFJÄLLEN BJUDER PÅ KONTRASTER: DE HÖGSTA TOPPARNA I SÖDRA FJÄLLKEDJAN. UNIKA URTIDSLANDSKAP, STORSLAGNA FJÄLLPLATÅER, KARGA STENBLOCKSLANDSKAP OCH BOTANISKA PARADIS, ÖVERALLT FINNER DU SJÖAR, TJÄRNAR, MYRAR, BÄCKAR OCH ÄLVAR. VI BESKRIVER HÄR NÅGRA LÄTTA TURER I NÅGRA AV DESSA OMRÅDEN. FLERA INTE SÅ VÄLKÄNDA FÖR TURISTEN I GEMEN.

Läs mer

Äventyr för hela familjen

SOMMAREN I FUNÄSFJÄLLEN BJUDER PÅ MASSOR AV UPPLEVELSER. FÖR LOUISE ÖSTBERG ÄR DET EN SJÄLVKLARHET ATT TA MED BARNEN PÅ ÄVENTYR.

Läs mer

Kalle på sommarjobb

VINTERTID SER DU HONOM SOM OFTAST PÅ EN SKOTER TILL FJÄLLS, DÅ HAN HÅLLER SKOTERLEDERNA UNDER KONTROLL. SOMMARTID RÄNNER HAN NUMERA OMKRING TILL FJÄLLS, SNABB SOM EN LÄMMEL, FÖR ATT UNDERHÅLLA VÅRA 30 GULDTURER OCH 423 KM CYKELLEDER. HÄR BERÄTTAR KALLE ARNELL OM SIN SOMMAR BLAND SPÄNGER, GULDTURSSTOLPAR OCH CYKELLEDER.

Läs mer